Agenda

Een team internationale kunstenaars onderzoekt de mogelijkheden van een duurzaam levensonderhoud voor de kunstenaar. Zij laten zich hiervoor inspireren door de commons strategieën. We noemen ze Sprinters omdat ze in een korte tijdspanne in de werking passeren en vanuit de onafhankelijke positie met afstand naar de werking kijken. Zij reflecteren en geven feedback op Timelab, De Schuur, de stad en de wereld. Ze zijn nu met 8. Zij selecteren, begeleiden, ondersteunen, evalueren en verwelkomen nieuwe residenten. Op het einde van het residentietraject van 3 maanden kan de resident sprinter worden en zo inschrijven in de community van kunstenaars die instaat voor een duurzaam levensonderhoud van de groep.
dinsdag
25 feb

[Sprint 2020] documenting commoning residencies

Every year, a sprint reflects on the past year of the organisation and defines questions and issues to be addressed in the future work. In a 4 days gathering the sprinters of 2020 will collectively work on strategies, tools and practices on the issue of documenting and communication.
sprint
10:00
woensdag
22 apr

Textile series #1: DIY Smart Textiles

Weven met geleidende draden. Introductie tot smart textiels en interactie met kunstenaar Wendy Van Wynsberghe over de aankomende samenwerking met VAEngineering en Hogent en Timelab.
kick-off
19:30