← Agenda

donderdag
2 mei

Opleiding Makerslab deel 1

calendar
19:00 - 22:00
Gratis

De Schuur bestaat uit een community van community's. Een van deze community's is de groep van 15 makers van het makerslab. Het makerslab is onderdeel van Timelab, vindt plaats in De Schuur, maar werkt autonoom. De makers runnen en onderhouden het lab, zetten activiteiten op en werken volgens hun eigen spelregels.

Om toe te treden tot deze groep volg je een opleiding van 3 dagen.

Deze opleiding omvat:

deel 1: In het eerste deel van de opleiding tot het makerslab krijgt je een introductie in het organisatiemodel. Vervolgens lijsten we alle voorstellen tot ativiteiten op. We ontwerpen de randvoorwaarden en praktische afspraken voor zowel de organisatie als communicatie en gieten deze in een afsprakenkader.

trainer: Evi Swinnen

deel 2 :  Nadat de groep heeft bepaald WAT ze willen organiseren, worden rollen en domeinen verdeeld. Dit doen we met de hulp van sociocratie 3.0. Wat zijn de rollen, wie neemt welke rol en hoe evalueren we? 

trainer: Dette Van Zeeland

deel 3 : Iedereen in het team moet minstens alle machines in het lab kunnen bedienen en onderhouden. Daarom krijgen zij in het laatste deel van de opleiding ook een introductie in de technische aspecten van het makerslab.

Trainer: Filip D'Hoore

Meer info over het makerslab: Makerslab.deschuur.org

Deze cursus is helaas volzet. Wil je inschrijven in de volgende reeks? Mail naar Filip@timelab.org

calendar
19:00 - 22:00