← Agenda

dinsdag
4 dec

[workshop] Textielprints ontwerpen met low-budget software

workshop textielontwerp
19:00 - 22:00
Betalend

WAT: Dankzij digitale druk kunnen we op een ecologisch verantwoorde manier eigen ontwerpen drukken op textiel. Bij digitale druk wordt namelijk tot 95% minder water verbruikt en tot 75% minder energie en grondstoffen! Via platformen als Spoonflower kun je tegen een redelijke prijs prints laten drukken op net de gewenste hoeveelheid stof. Veel prints worden vandaag met Adobe Photoshop of Illustrator gemaakt. Fantastische programma’s, maar door hun prijs helaas niet voor iedereen toegankelijk. In deze workshop ligt de focus dan ook op het ontwerpen van prints met betaalbare software.

 

DOEL: Je maakt kennis met digitaal textielontwerpen en slow design, een duurzame ontwerpfilosofie. Daarnaast kun je een eigen ontwerp laten proefdrukken op een stof naar keuze. Dit staal krijg je kort na de workshop toegestuurd.

 

WIE: Deze workshop is bedoeld voor mensen met basis computervaardigheden, maar zonder voorkennis van grafische programma’s en digitaal textielontwerpen. Om ze te kunnen volgen, heb je een (recente) laptop nodig. De software kan tijdens de workshop worden geïnstalleerd.

 

MAX 12 deelnemers

 

HOE:
Na een korte introductie over Slow Design door Olu Vandenbussche*, maak je kennis met enkele manuele en (open source) digitale technieken om zelf prints te ontwerpen. Daarnaast kan je je ontwerp uploaden naar een digitale drukkerij die het op een mileuvriendelijke wijze op een stof naar keuze drukt.

PRIJS:
60 euro p.p. (incl. materiaal)

Inschrijven is verplicht en kan hiernaast.

MATERIAAL:
Neem zelf een pc/laptop met internetaansluiting mee (min. 1 per 2 deelnemers), je zal deze nodig hebben tijdens de workshop. De rest van het materiaal wordt voorzien.

OVER DE BEGELEIDING

Textielontwerpster Olu Vandenbussche van Manel gelooft dat design de wereld niet alleen mooier, maar ook beter maakt. Daarom promoot ze via haar opleidingen en blog innovatief én duurzaam textieldesign. Ze coacht beginnende print designers en doet aan cocreatie met kansengroepen.

 

www.manelprints.com
www.facebook.com/maneldesign
www.instagram.com/manelprints

 

let op: ben je ingeschreven en kom je niet opdagen? Dan rekenen we een no show fee van 20 euro. Annuleren kan kosteloos tot 3 dagen vooraf​.

Je deelname is pas geldig na betaling!

workshop textielontwerp
19:00 - 22:00
Betalend