← Agenda

donderdag
24 nov

[festival] Time series #3: dit is morgen

festival
19:30 - 21:00
Gratis

Tijdens deze lezing brengt filosoof Thomas Decreus een concrete handleiding om te streven naar een nieuwe toekomst, een aantal eenvoudige recepten voor morgen. Hoe we omgaan met onze tijd speelt hier een cruciale rol.

Over Dit is morgen, Decreus' jongste boek, geschreven met Christophe Callewaert:

Ergens zijn we het vermogen kwijtgeraakt om te dromen. Niet eens zolang geleden was de blik op de toekomst gericht en dachten we met zijn allen na hoe het beter kon. Denk aan de 30-urenweek, progressieve belastingen die de rijkdom herverdelen, een basisinkomen of de uitbreiding van de commons. Dat zijn geen wereldvreemde utopieën maar concrete maatregelen die ooit op verschillende plaatsen in de wereld succesvol werden ingevoerd of op het allerhoogste niveau op tafel lagen. Thomas Decreus en Christophe Callewaert bespreken de hedendaagse recepten om onze samenleving uit de impasse te halen. Hun conclusie is verrassend. Verandering blijkt niet eens zo moeilijk. Koppig vasthouden aan het beleid van de afgelopen dertig jaar en hopen dat het nu plots wel de economische, sociale en klimaatcrisis oplost, dat is pas onrealistisch.

Deze lezing is in het Engels.

Dit event maakt deel uit van How Do We Save Time, de 8ste editie van het jaarlijkse kunstenfestival met internationale kunstenaars in Timelab.

Hier vind je meer info over de lezing en het hele programma.

festival
19:30 - 21:00
Gratis