← Agenda

dinsdag
4 okt

[debat] How Do We Save Time?

debat
19:00 - 22:00
Gratis

How Do We Save Time is de achtste editie van het jaarlijkse tien-daagse festival in Timelab. Van 18 tot 27 november nodigen we 12 internationale kunstenaars, ontwerpers en makers uit om samen na te denken over veranderende percepties van tijd. Aanvullend vinden tal van publieke activiteiten plaats. We starten met een open weekend, gevolgd door workshops en lezingen en tot slot is er het slotevent waar de deelnemers hun werk tonen.

De projectwebsite howdowesavetime.org bundelde de call, 10 Gentse stemmen gaven de aftrap met hun perceptie van Tijd. De call werd in juni verspreid in een internationaal netwerk. Bij de afsluiting op 15 september zijn er 74 inzendingen binnengekomen.  

Op dinsdag 4 oktober nodigen we u uit om kennis te maken met de projectvoorstellen van alle deelnemers. In een eerste ronde worden de voorstellen voorgelegd aan de 10 Gentse stemmen en enkele internationale experten. Het team bundelt hun feedback en legt die samen met de originele voorstellen aan u voor. Samen maken we de definitieve selectie bekend vanaf 10 oktober.

Ben je inwoner van Gent, heb je interesse in het thema tijd, ben je zelf kunstenaar of gewoon nieuwsgierig, kom dan langs en beslis mee wie er straks in Timelab en de stad zijn/haar project zal uitwerken.

Bevestig je komst en schrijf in onderaan deze pagina. 

Je vindt nog steeds meer info over het thema op howdowesavetime.org. De website zal vanaf nu fungeren als platform voor het festival, blog voor de deelnemers en bevat ook praktische informatie. 

debat
19:00 - 22:00
Gratis