← Agenda

vrijdag
11 dec

Pilot testing M4I: Kickertables for diversity

calendar
13:00 - 16:00
Gratis

Het project Makerspace for Inclusion (M4I) heeft als doel makerspaces te promoten als middel om de sociale inclusie onder jongeren te bevorderen. Makerspaces willen een omgeving bieden waar jongeren op een veilige en confortabele manier kunnen experimenteren, maken en knutselen.

In het kader van het project werden een reeks maker activiteiten ontworpen voor jongeren. Van 20 november t.e.m. 11 december 2020 zullen elke vrijdagnamiddag een aantal van deze activiteiten worden uitgetest met lokale jongeren van de Freinetschool Keerpunt - Oase50. 

Vandaag testen we de workshop Kickertables for diversity

Het doel van deze workshop is om je eigen 3D-geprinte en 2D-lasergesneden kickertable-figuren te maken en je lokale clubhouse-kickertafel samen te stellen. Door de stereotypische miniatuurspelers te vervangen door een verzameling handgemaakte beeldjes, leren de deelnemers over representatiekwesties en diversiteit.

M4I is een samenwerking tussen Timelab (BE), Digijeunes (FR), Horizonlab (IT), NOD Makerspace (RO) en Transit Projectes (SP), met de steun van Erasmus+.

calendar
13:00 - 16:00