← Agenda

vrijdag
27 nov

Pilot testing M4I: Hyper local radio

workshop
13:00 - 16:00
Gratis

Het project Makerspace for Inclusion (M4I) heeft als doel makerspaces te promoten als middel om de sociale inclusie onder jongeren te bevorderen. Makerspaces willen een omgeving bieden waar jongeren op een veilige en confortabele manier kunnen experimenteren, maken en knutselen.

In het kader van het project werden een reeks maker activiteiten ontworpen voor jongeren. Van 20 november t.e.m. 11 december 2020 zullen elke vrijdagnamiddag een aantal van deze activiteiten worden uitgetest met lokale jongeren van de Freinetschool Keerpunt - Oase50. 

Vandaag testen we de workshop Hyper local radio

Het doel van deze eenvoudige workshop is om radio op een speelse en fysieke manier te verkennen terwijl je micro-uitzendingen maakt die heel lokaal kunnen worden uitgezonden op traditionele of nieuwere Dab FM-radio's, met behulp van een auto-FM-zender. De inhoud voor de uitzending is vooraf opgenomen op een mobiele telefoon of ter plaatse, wat spontaan gebruik van technologie bevordert. Deze activiteit nodigt deelnemers uit om na te denken over transmissie, signalen en radio, terwijl ze samen content creëren en collectief luisteren aangemoedigd wordt. 

M4I is een samenwerking tussen Timelab (BE), Digijeunes (FR), Horizonlab (IT), NOD Makerspace (RO) en Transit Projectes (SP), met de steun van Erasmus+. 

workshop
13:00 - 16:00