← Agenda

donderdag - zondag
18 - 21 jul

[Garage camp] Texchallenge

camp
9:00 - 17:00
Gratis

 

Voor de opening van de Schuur in 2020 willen we een aantal nieuwe labs opzetten. Deze vakgroepen zullen dan binnen hun domein autonome, zelfbedruipende entiteiten vormen waar delen van kennis, open source bouwplannen en experimentele productie systemen centraal staan. Een daarvan is het TexLab, een lab gericht op textiel, voor makers, artiesten en ontwerpers.

 

Een eerste stap in die richting is de TexChallenge, hiermee willen we een klein, geautomatiseerd weefgetouw bouwen voor kleine producties. De geweven band die we willen produceren heeft een breedte tussen de 3 en 8 cm en een  lengte tot 10 m. Vervolgens kan men deze banden gebruiken om allerhande technische toepassingen en functionele of sierlijke voorwerpen te maken. Tijdens deze vierdaagse willen we ontwerpen en testjes die tot nu gemaakt zijn omzetten tot prototypes om een automatisch desktop weefgetouw te bouwen.

 

Dit evenement is toegankelijk op uitnodiging of mits een motivatie wordt voorgelegd en goedgekeurd. Stuur hiervoor een mail naar jelle@timelab.org

camp
9:00 - 17:00
Gratis