De Schuur is:
_een vrije ruimte_

Over De Schuur

1800 m2 toegankelijke ruimte in het hart van de stad Gent wordt verbouwd tot de plek waar vanaf het najaar 2020 makers, ondernemers, kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en ondersteunende netwerken en diensten samen tastbare voorbeelden zullen creëren voor groepen en individuen op zoek naar inspiratie voor een duurzame toekomst. Maar met voldoende open geest en open ruimte voor wat we niet weten.

Hier mag je twijfelen, hier mag je kritisch zijn, tijd nemen en proberen. 

De Schuur wil zeggen: geen opdeling van ruimtes of onderverhuring van m2, maar een sterk dynamisch geheel met een wendbaar en hyper accuraat programma gemaakt door een veelheid van mensen en organisaties. We zetten voor 100% in op het creëren en onderhouden van positieve vibes. De Schuur is een plek waar je graag komt, steeds nieuwe mensen leert kennen, ideeën laat rijpen en dromen werkelijkheid laat worden.

Over Timelab

Timelab is een kunstenorganisatie voor praktijkonderzoeken in de stedelijke context. Het centrale onderzoeksthema is de stad, leefbaarheid en welzijn. Kunstenaars onderzoeken thema’s zoals levensonderhoud, autonomie, stadsontwikkeling, diversiteit, open kennis, nieuwe economie, waardering, commons, vermogen en gelijkwaardigheid. Timelab zet dit om in reële experimenten en dialoog met andere sectoren.

Over Stadslabo

Het model stadslabo is een open protocol voor stadsontwikkeling vanuit de microschaal van een wijk. Stadslabo verbindt productie met kennis en experiment in een ecosysteem ingebed in de wijk en verbonden met wereldwijde kennis en expertise. Stadslabo cvba biedt ondersteuning aan andere plekken in ontwikkeling.